BENGKEL BINA LAMAN WEB PERCUMA

website-p157a-copyUsahawan Industri Kecil dan Sederhana (IKS), Usahawan Online dan Sukarelawan Parlimen Pengerang dipelawa menyertai Bengkel Multimedia Pembangunan Laman Web (Web Development} yang dijadualkan berlangsung pada hari Khamis 22 Disember 2016 ditunda pada Sabtu 7 Januari 2017 di Bangunan NGO, Pejabat Parlimen Parlimen Pengerang, Felda Air Tawar 5, Kota Tinggi dekat sini.

Bengkel satu hari bermula pukul 9.00 pagi hingga 5.00 petang ini adalah anjuran Pejabat Parlimen Pengerang dengan kerjasama Mediakota.

Penyertaan adalah terhad dan tiada bayaran yuran dikenakan. Peserta hanya perlu membawa bersama komputer riba berinternet.

Peserta akan didedahkan dengan pengenalan dan teknik asas dalam pembikinan blog secara lokal di komputer dan mendapatkan hosting WordPress percuma di http://www.wordpress.com ataupun dengan membeli hosting sendiri daripada syarikat-syarikat yang menawarkan hosting.

Diakhit bengkel peserta akan menerima sijil penyertaan daripada Pejabat Ahli Parlimen Pengerang selain turut dibekalkan nota dan bahan krusus untuk rujukan.

Bagi mereka yang berminat untuk menyertai bengkel ini boleh mendaftar melalui aplikasi whatsApp taip jarak hantar ke 013-7079525 (Farik Salleh) atau hubungi talian 07-8953397 (pejabat).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s